Almere.org

Nieuw: MediaCafé Almere

Het was een markant gezelschap dat voor het eerst in de media geschiedenis van Almere die woensdagmiddag (8 april 2015) in de Havenkom samenkwam. Op initiatief van Bart Buijs (Prospero) waren er zo'n 10 Almeerse 'mediafiguren' op komen dagen. Hij speelde al langer met het idee om de 'Almeerse Media' eens met elkaar te laten praten. Een mooie aanleiding voor de organisatie van een MediaCafé is het veldwerk dat Prof. Henri Beunders (Erasmus Universiteit) een paar maanden geleden in Almere heeft verricht. Zie - Veldwerk Almere: Leegte in het landschap.

Henri Beunders veldwerk werd namelijk daags na zijn presentatie in het Haagse perscentrum Nieuwspoort op Twitter volledig afgeserveerd door de lokale media. Het zou broddelwerk zijn, ongenuanceerd en de verkeerde en/of discutabele bronnen zouden zijn geraadpleegd. Journalistiek commentaar of anderszins berichtgeving over dit universitaire onderzoek haalde de lokale media níet. Reden voor Bart Buijs om de Almeerse jongens en meisjes mediascribenten eens uit te nodigen én tevens reden gelijk maar 'n MediaCafé in Almere op te richten.

De eerste bijeenkomst was informeel maar het is de bedoeling dat er maandelijks 'n Mediacafé georganiseerd wordt waar aan de hand van een agenda de lokale mediakwesties aan bod komen. Er werd op deze eerste bijeenkomst door de aanwezigen flink over en weer 'gehakketakt' wat de sfeer overigens niet onaantrekkelijk maakte.
Voorbeelden van te bespreken kwesties zijn legio. Denk eens aan de eventuele samenwerking waarbij de identiteit, de zuilen, overeind blijven. Of kwesties die plaatsvinden in de stad maar waarover de media met geen woord rept. En waarom mag alleen Almere Dichtbij de advertentiepot van de gemeente verteren? Dit laatste - en andere kwesties - vraagt om overleg met de gemeente. En dan is er nog het drama van onze onbegrepen raadsleden die niet met de media overweg kunnen.  

Leuk is hier te vertellen wie er wél aanwezig waren van de twintig genodigden: Bart Buijs (lokale communicatie professional), Ron Broertjes / Hestia Ruben (Almere DezeWeek), Jeroen Oosterheert (Almere Dichtbij), Henk Struik (Pers Bureau Almere), David Kok (Raadsgriffie gemeente Almere), Mario Withoud (Almere Diep), Willem Miermans (Media036), Peter Aggenbach / Joke Staal (Digitaal Almere) en Marcel Kolder (lokale communicatie professional) en Marian Mulder (lokale communicatie professional).

Eindredacteur Marco Penninkhof (Omroep Flevoland) kwam zich wel melden maar toen hij Peter Aggenbach in het gezelschap ontwaarde maakte hij pardoes rechtsomkeer. Een voorstel aan Omroep Flevoland is uit de +100 medewerkers een andere vertegenwoordiger te kiezen. Hoofdredacteur Allard Berends mag natuurlijk ook zelf komen.

Volgende bijeenkomst woensdag 13 mei 2015, 16:00 uur, Grand cafe de Havenkom.     

Nieuwsflits

We hebben 9 gasten en geen leden online

U bevindt zich hier: Home Over Almere! Nieuws Nieuw: MediaCafé Almere