Almere.org

E-Gulden, springlevend cryptovaluta voor Nederland

Vandaag werd ik min of meer opgeschrikt door een gift! Er werd 22,0371 E-Gulden (EFL) in mijn E-Gulden wallet gestort. Opgeschrikt, want ik had al enige maanden niets meer vernomen van het goede idee om de E-Gulden in Nederland te introduceren. Wat blijkt, de DotCom is een DotOrg geworden. Het bedrijf achter het idee Advertouch v.o.f. is vervangen door Stichting Electronic Gulden Foundation. Hierdoor is de E-Gulden in een klap volledig transparant en een stuk socialer geworden. 

De E-Gulden  - een vergelijkbaar product is de Bitcoin en de Dogecoin - is een puur Nederlands cryptovaluta, een virtuele munteenheid die niet door de overheid of door banken wordt beheerd. Ik ben een grote voorstander van virtueel geld omdat het de macht van de grote institutionele banken zal afkalven. Ik denk dat dit beter is. Het bestaande (centrale) bankensysteem heeft ons flink teleurgesteld. Cryptovaluta bieden de kans om een eerlijker en efficiënter betaalsysteem te bouwen waar Nederland enorm van kan profiteren. Met het omarmen - door de burger - valt en staat de E-Gulden. Op veel (alle?) lokaties waar betalingverkeer voorkomt zal de E-Gulden geaccepteerd moeten worden.

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard, schrijft het nieuwe bestuur van de Stichting Electronic Gulden Foundation, aan de huidige gebruikers van de E-Gulden. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de overstap van de VOF naar het stichtingsmodel. Zichtbaar is dat er momenteel hard wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de nieuwe gulden. Dat blijkt uit de nieuwe website http://e-gulden.org en de nieuwe versie van de E-Gulden wallet. Deze laatste kun je downloaden op de site en heb je nodig om deel te nemen aan dit project. De marktprijs van de munt is, sinds de introductie, laag gebleven. Echter daar zou zomaar verandering in kunnen komen. 

Een van de dingen die een cryptovaluta als de E-gulden helpen te groeien is, als gezegd, acceptatie door particulieren, bedrijven en organisaties. We moeten beginnen elkaars diensten af te rekenen met de E-Gulden! Om dit proces te versnellen is er een sterke community nodig. Ook jij kunt je eigen steentje bijdragen: praat mee over de toekomst van de EFL door een account aan te maken op het forum: http://forum.egulden.org.

Nieuwsflits

We hebben 12 gasten en geen leden online

U bevindt zich hier: Home Over Almere! Nieuws E-Gulden, springlevend cryptovaluta voor Nederland